Eten en drinken

 

B&B-gasten kunnen bij De Distelweide gebruik maken van de avondmaaltijd als dat vantevoren aangegeven is. Er is keuze uit een eenvoudige maaltijd of een driegangenmenu. Drankjes zijn niet inbegrepen. We bereiden zowel vlees-, vis- als vegetarische gerechten, al naar gelang van uw wensen.

Een eenvoudige maaltijd kost €15 en een driegangendiner €25. Als u hier gebruik van wilt maken geef dat dan aan bij de boeking, net als eventuele wensen of allergieen.

 

 

We hechten heel veel belang aan het welzijn van dieren; daarom kopen wij ons vlees niet in de supermarkt. Wij kopen ons vlees rechtstreeks boerderij "De Til" in Dalerpeel. We zijn daar geweest en hebben met eigen ogen gezien dat de dieren daar een goed leven hebben. Ze worden ook niet geslacht in een slachthuis maar bij een locale slager zodat de stress van vervoer en massaproductie worden vermeden. Daarbij worden de dieren pas geslacht als ze minimaal 2,5 jaar oud zijn. We serveren geen kalfs- of lamsvlees.

Het kippenvlees komt ook van een locale boer waar de kippen vrij rondlopen op het weiland.

Onze vis is duurzaam en is (behalve de zalm) geen kweekvis. We serveren geen Talapia of Panga omdat die in sterk vervuild water worden gekweekt en vol antibiotica zitten. Wij roken onze zalm zelf; niet met een rookmachine maar ouderwets ambachtelijk met een rookoven en eikenmot. De zalm wordt minimaal 10 uur gerookt.

Het zal u niet verbazen dat we intussen gespecialiseerd zijn in vegetarisch eten.. Ook glutenvrij en veganistisch is mogelijk.

Al onze gerechten zijn zelfgemaakt. We maken geen gebruik van pakjes of zakjes. Groenten en fruit zijn meestal uit eigen tuin en onbespoten.

Buurtbewoners kunnen bij De Distelweide maaltijden bestellen die vervolgens opgehaald of bezorgd kunnen worden binnen een straal van 5 kilometer mits een dag vantevoren besteld. Een afhaalmaaltijd kost €6. 

Aanmelden kan via www.thuisgekookt.nl of rechtstreeks via ons.

 

 

Sardinepaté

Heerlijke, pittige borrelhap

Zoete aardappelstoof

Pannacotta met karamelsaus


Borrelplank/voorgerecht van een driegangendiner

Zelfgemaakte tonijnsalade met toast, pittige garnalen, met ansjovis gevulde olijven en rauwkost als voorgerecht/borrelhap bij driegangendiner

Mie met garnalen en ei

Stapel van 20 pannenkoeken met desgewenst spek

Sereh ijs met spekkoek en ananas. Natuurlijk zelf gemaakt!

Zelfgebakken brood voor bij de borrelplank

Risotto met doperwten, peterselie en Hooglander Hoen met een jasje van panco

Puree van zoete aardappel met diverse groenten en scholfilet

Gado-Gado

Indonesische rijsttafel met drie vleesgerechten