.

Update

In principe kunnen we meteen beginnen met de dagbesteding. Nu nog via PGB maar ;later ook via verwijzing door de gemeente of zorgkantoor of andere instanties.

Intussen hebben we een nieuw varken: Isa. Het is een zeug van 4 jaar die bij ons is gekomen via de noodopvang.

Isa heeft het heel moeilijk gehad. De grote varkens vielen haar constant aan en accepteerden haar niet. Het is normaal dat er gevechten uitbreken als er een nieuw varken in de groep komt maar dit waren geen rangordegevechten. Isa raakte telkens behoorlijk gewond en uiteindelijk heb ik besloten om haar apart te zetten. na een paar weken heb ik Johnny er bij gezet die depressief was sinds de dood van Pebbles, in de hoop dat hij en Isa een paatje zouden vormen. Ik heb een stuk van varkensland afgebakend en een nieuwe stal gebouwd die Isa meteen in gebruik nam. Toen Johnny er bij kwam pikte hij meteen de stal in en Isa mocht er niet meer in komen. Zij sliep een paar weken in een noodhokje.  

Maar sinds een week slapen ze samen in de nieuwe stal en vormen ze een paar!

Hoewel ik 19 kippen zou moeten hebben telde ik de laatste keer maar 14 kippen. Geen idee waar ze gebleven zijn. Geen spoor, geen veer gevonden.. De overige kippen worden ouder en leggen niet zo veel meer. Eén a twee eieren per dag hadden we. Vorige week heb ik 13 nieuwe kippen gehaald en nu hebben we weer volop eieren.