.

Zelfs kippen zijn slim


Een kip is een kip zou je denken en zo dacht ik er ook altijd over maar nu ik zelf kippen heb zie ik dat dat niet zo is. Elke kip heeft zijn eigen karakter. Heel bijzonder om te zien!

Zo hebben we nu een kip die elke dag ontsnapt uit het hok. Ze gaat omhoog naar de zolder en kan dan overal komen. Geeft allemaal niet want om 17.00 uur gaat ze gewoon weer met de andere kippen op stok.

Deze kip, laten we haar Houdini noemen, heeft geleerd dat de varkens en katten om 09.00 uur eten krijgen. Houdini vindt kattenvoer erg lekker! Als ik om 09.00 uur naar buiten stap om de beesten te verzorgen zitten er twee katten en een kip op een rij op me te wachten, iedere dag weer. En om 17.00 uur, als ik de dieren weer ga verzorgen zit ze ook weer klaar. Ik jaag haar dan altijd maar terug naar de ren want de katten zijn bang voor haar en anders vreet ze al het kattenvoer op. Toch is Houdini wegens haar brutale, ondernemende karakter onze favoriete kip.

Momenteel zijn we eieren aan het uitbroeden in de broedmachine en daar zitten twee eieren van Houdini bij. Ben benieuwd wat daar voor kipjes uit komen..