.

update

De Distelweide heeft een heel goed jaar achter de rug. De B&B was van maart t/m augustus volgeboekt en sinds kort hebben we vergunning om een theetuin te starten waar Pieterpadwandelaars, wielrenners en voorbijganger iets te eten en te drinken (alcoholvrij) kunnen kopen. Tevens zijn we officieel pleisterplaats voor het Pieterpad geworden (als de covidmaatregelen voorbij zijn).

Er was ook verdriet. Pebbles, ons opperknuffelvarken werd ziek en dat hebben we te laat onderkend. Ze ging snel achteruit en op een gegeven moment was er geen redden meer aan. Met heel veel pijn in ons hart hebben we moeten besluiten om haar te laten gaan. De overige drie varkens zijn twee weken van slag geweest en nu de leidster was weggevallen werd er flink gevochten om het leiderschap die, zoals verwacht, is gewonnen door Willem. Er is nu weer rust in de tent.

Ondanks de Lockdownn is de Distelweide gewoon open. We vallen onder "hotels" en die mogen gasten ontvangen. Gasten kunnen ook gewoon bij ons eten volgens de coronamaatregelen mits ze de maaltijden ophalen en boven opeten.

De verbouwing van de Deel is klaar. We hebben nu onze eigen theetuin/restaurant en het is heel mooi geworden. Op naar de volgende klussen:

We gaan de kippenren verdubbelen omdat ze nu opgehokt zitten ivm de vogelgriep en we vinden dat ze te weinig ruimte hebben. De andere klus is een ruimte bouwen waar we een ziek varken kunnen afzonderen want dat was wel een probleem toen Pebbles ziek was. We gaan een ruimte bouwen waar de dierenarts rustig kan werken en het zieke varken rustig kan liggen.