.

update

De kippen lopen weer los en we hebben nieuwe haan: Bob. Ze staan elke morgen te popelen om naar buiten te gaan en lopen dan heerlijk te struinen op het veld en in het bos. De eierproductie neemt ook weer toe. Vandaag zes eieren van 10 hennen. Ik verwacht dat dat nog meer wordt.

8 maart komt onze nieuwe hond uit Polen: Bram. Bram is een kruising Labrador en is een stuk groter dan onze andere honden. Ik hoop dat hij door onze pas geplaatste hondenluiken kan. Bram is een grote, gecastreerde reu en ik hoop dat hij onze dominante Lusia een beetje kan temperen want die is zó dominant dat Lilly en Buster zich amper durven te bewegen als zij er is... Bram komt uit een asiel in Polen waar onze andere honden ook vandaan komen.

De varkens verblijven momenteel voornamelijk in de stal. Door alle regen is Varkensland een modderpoel geworden en in tegenstelling van wat iedereen denkt houden varkens daar niet van. Varkens zijn schone dieren die alleen een modderpoel wensen als het erg heet is of als ze parasieten hebben. Nu is het te koud en te nat voor ze en blijven ze lekker binnen.

Op de Deel is een paar weken geleden een zandcementvloer gestort. Het moest vier weken drogen maar dat gaat langer worden omdat we last hebben van optrekkend vocht van varkensland. Er staat letterlijk een plas water tegen de muur. We waren van plan om in de tussentijd de ramen te gaan kitten en voorzetramen plaatsen maar we stellen dat nog even uit tot de herfst. We gaan nu eerst een toiletruimte met twee toiletten bouwen en de keuken plaatsen. Zodra dat klaar is kunnen we gaan beginnen met onze workshops koken en de yogaweekeinden. We hebben daar heel veel zin in!

Morgen komt er iemand van de "kerkuilenwerkgroep Drenthe" omdat we sinds een paar maanden weer een kerkuil hebben. Hij komt kijken of hij een uilennestkast kan plaatsen. Wij zijn blij met de uil omdat we hier nogal last hebben van muizen en ratten. Daarbij verzamel ik de uileballen omdat het hartstikke leuk is om met een paar kinderen de uileballen uit te pluizen om te zien wat de uil gegeten heeft. Je vindt dan botjes, kaken, schedeltjes van muizen etc. Nadeel is wel dat een kerkuil ontzettend veel poept en dan bij voorkeur op je auto....

Na een paar maanden van stilte nemen de boekingen voor de B&B weer toe. Voor aanstaande zaterdag had ik zelfs 3 boekingen... Heb deze mensen helaas moeten afwijzen omdat de B&B reeds geboekt was. We hebben een "award" ontvangen van Booking.com omdat we zulke goede recenties kregen. Cijfer: 9,5! Trots op!