.

Plattegrond van ons terrein.


Als we nu naar de moestuin willen om sla te halen moeten we de voordeur uit, over Kippenland, dan rechtsaf langs Varkensland en dan kom je bij de moestuin. Dat is pakweg zo'n 150 meter. Beláchelijk toch als je een tweede voordeur hebt aan de kant van de moestuin?!
Helaas voor de varkens pik ik een stukje van hun land in en ben nu bezig een hek te plaatsen naast de 2e voordeur zodat we daar weer gebruik van kunnen maken om naar de moestuin te kunnen gaan. Ook erg handig als we de honden willen uitlaten want dat hoeven we niet meer met de honden over Kippenland. Dat is elke keer weer spannend want de honden willen de kippen grijpen en je weet nooit waar ze zijn.
Daarbij staan er bij de 2e voordeur twee struiken die giftig zijn voor varkens. Op de Varkenscursus heb ik geleerd dat één alleen maar vervelend is maar de andere kan dodelijk zijn.
Met het plaatsen van het hek is dat afgesloten en worden veel problemen in één keer opgelost.
De varkens krijgen ter compensatie een ander stukje er bij. Dat staat nu vol sappig onkruid dus ze zullen voorlopig niet klagen.
Ook fijn is dat we dan het nieuwe stukje Varkensland kunnen gebruiken als één van de varkens om wat voor reden dan ook apart gezet moet worden. Of als iemand het in zijn hoofd haalt om een beest bij ons over het hek te gooien wat ooit een keer gaat gebeuren.