.

Bram's loungeparadijs
We sluiten 's-avonds het nachthok af om te voorkomen dat de kippen gepakt worden door vossen of marters. 's-Morgens doen we het hok weer open en dan kunnen de kippen naar buiten. Maar dat doen ze niet. Ze gaan eerst rustig ontbijten want het voer halen we 's-avonds ook weg i.v.m. muizen en ratten.
Bram laat als een galante heer eerst de dames eten en dan eet hij zelf pas. Daarna gaan ze naar buiten.
Normaliter lopen ze meteen het bos in wat achter ons we...iland ligt maar nu met het mooie weer blijven ze vaak wat dichter bij huis. Achter de coniferen kunnen ze heerlijk in de zon zitten zonder wind. De grond is zandgrond en daar genieten ze dan van een zandbad.
Als je ze ziet denk je dat ze dood zijn; ze liggen languit gestrekt en soms zelfs de vleugels uitgespreid en dan zien ze er uit alsof ze dood zijn. Niets is minder waar. Ze gooien met hun vleugels zand over hun lichaam en liggen gewoon te chillen.
Op de foto zie je linksonder een kipje die letterlijk ligt te chillen in het warme zand.
Even "off tipic" maar Bram en Bettie zijn echt een setje. Bettie heeft nogal tijd nodig om haar ei te leggen en dat kan soms wel twee uur of langer duren. Al die tijd blijft Bram in de buurt en blijft op haar wachten.
Als de klus geklaard is lopen ze samen het bos in.
Ik word daar gelukkig van!