.

Kip met hersenschudding


Ze ging echter niet op stok en zat in een hoekje van het nachthok. Om te voorkomen dat de andere kippen haar gingen pikken heb ik haar in een bench op de Deel gezet zodat ze het lekker warm had. De volgende dag had ze zelfs een ei gelegd....
De dagen daarna deed ik haar overdag in het kippenhok en 's-nachts in de bench.
Na een paar dagen leek ze zo goed opgeknapt dat ik haar terug deed in het kippenhok. Ze bleef echter overdag in het nachthok terwijl de andere kippen lekker naar buiten gingen.
Gistermiddag om 16.00 uur zat ze nog alleen in het nachthok. Een half uur later zaten alle kippen binnen behalve de patient. Ik had avonddienst en Ank heeft overal gezocht. Na mijn dienst heb ik ook nog gezocht maar ze was nergens te vinden... Geen spoor; ook geen veren of bloed.
Het is maar een kip maar we waren toch ongerust. Het was een koude nacht..
Vanmorgen heeft Ank weer gezocht zonder resultaat maar om 16.00 uur zag ze ineens een kip lopen bij de kapschuur. Het was onze patient! Haar dichte oog was half open maar ze is nog steeds suf. Ik heb haar meteen weer naar de bench gebracht en ik laat haar daar tot ze weer helemaal in orde is.
Ik weet dat sommige mensen hier in de buurt me zullen uitlachen om zoveel zorgen om een kip maar ja: je hebt zo'n beest genomen en dan ben je er verantwoordelijk voor. Misschien had ik haar moeten afmaken toen de honden haar gepakt hadden maar ik heb er voor gekozen om het één dag aan te kijken en haar een kans te geven. Ze verbeterde dus nu gaan we er voor!