.

Spoed Eisende Hulp maar dan thuis

waar we al zo lang voor vreesden: de honden hebben een kip te pakken gekregen....

Het sneeuwde en alle kippen zaten binnen. Na een half uur met de honden op het weiland te zijn geweest gingen we terug. Geen kip te zien.

Ik deed de poort open en Buster stoof vooruit. Ik dacht dat hij vanwege de sneeuw snel naar binnen wilde maar toen zag ik een kip in zijn bek. Hij beet en schudde haar flink en het kostte me het nodige verbale- en fysieke geweld om de kip los te krijgen. Maar toen greep Lusia de kip en moest er weer verbaal- en fysiek geweld aan te pas komen. En even later hadden de honden de kip allebei vast...

Eindelijk had ik de kip vrij en de honden weg. De kip was erg versuft en bleef liggen. We zagen geen uiterlijke verwondingen dus besloten haar een kans te geven en de volgende dag verder te kijken.

De volgende dag ging het niet beter. Haar ogen waren opgezwollen en ze zat maar een beetje te zitten. Het ging echter ook niet slechter. We hebben haar in een relatief warme legkast gezet en daar zat ze vanmiddag nog. Omdat ik bang was dat de andere kippen haar zouden dood pikken heb ik haar vanmiddag op de deel in een bench gezet met wat voer en water en lekker warm stro. Het leek beter te gaan. Ogen minder dik en ze begon wat te tokken en in het stro te pikken.

Ik denk dat ze een goede kans maakt om te herstellen.

Ze is mijn favoriete kip omdat ze altijd alleen op pad gaat en dan soms wel een paar honderd meter weg gaat. Ik ben haar elke dag kwijt maar ‘s-avonds zit ze altijd weer op stok.