.

Veeartstrauma

Veeartstrauma

Johnny was niet echt gezellig te noemen toen hij eenmaal goed wakker was uit de narcose. Je kent die filmpjes wel van een spaanse arena en een stier die briesend om zijn as draait, klaar om wat dan ook aan te vallen. Zó was Johnny toen hij wakker was.
En ik begrijp het wel hoor; hij kreeg eerst met een blaaspijp een spuit in zijn nek en vocht enorm tegen de verdoving. Eénmaal omgevallen moest hij machteloos zijn hoeven laten kappen. Hij voelde het als er in het ...“leven” geknipt werd want dan trok hij zijn poot terug.
Hij kon er niets tegen doen maar heeft het wel meegekregen.
We hadden de ingang van de stal gebarricardeerd met twee veehekken zodat Johnny rustig uit de narcose kon komen maar dat was valse hoop.
Berige Pebbles wilde naar binnen en had de barricade binnen een minuut gesloopt. Achter haar aan kwamen Harry en Willem. Harry had in de gaten dat er iets mis was met Johnny en probeerde hem overeind te helpen.
Hij bleef de hele tijd bij Johnny.
Willem zat alleen maar vervelend te doen en we werkten de andere varkens daarom maar weer de deur uit.
Ank (die ooit zei dat ze niets met dieren had) zat naast Johnny en zorgde ervoor dat hij telkens bedekt bleef onder een warme deken. Johnny was onrustig; smakte en knarsetandde en probeerde overeind te komen terwijl hij dat nog niet kon. Ank zong zachtjes voor hem om hem te kalmeren.. (!)
En toen kwam Pebbles binnen en ging bovenop de hulpeloze Johnny liggen (250 kilo tegen 95 kilo) en begon hem gewoon te berijden. Het best werd gewoon verkracht. Pebbles naar het veldje gelokt en daar opgesloten. Ik heb een hooibaal naar binnen gegooid en daar heeftze een half uur op liggen rijen...

Johnny was er twee dagen door van slag maar vanmorgen liep hij weer voor het eerst naar buiten en ging eten.
Nog meer slecht nieuws voor Johnny: hij moet van de veearts op streng dieet....