.

Varken probeert uit te brekenHet was maar voor tijdelijk dus toen ik net wat te kort kwam aan stroomdraad was het niet erg dat een paar meter niet beschermd was door schrikdraad. Ze deden toch geen enkele ontsnappingspogingen.
Maar ja, nu lopen sinds kort de kippen los en laten die nou net telkens in de zon gaan zitten op dié plek en laat het nou net zo zijn dat Harry de kippen erg interessant vindt.
Vanmiddag ging Harry de kippen eens goed bekijken en hij ontdekte dat er geen stroom op het hek stond. Binnen de kortste keren duwde hij zijn neus onder het hek en duwde het omhoog zodat hij er onder door kon. Ik rende er snel naar toe; hij was er al half onderdoor. Met mijn voet duwde ik hem terug en rende snel naar de stal om lekkers te pakken. Harry kwam meteen aanrennen. Terwijl hij stond te eten heb ik de poort dicht gedaan en aangesloten op het schrikdraad.
Voorlopig einde weiland.
Nu kan de vegetatie terug keren en kunnen de varks komende zomer opnieuw genieten van het onkruid. Wél even wat extra schrikdraad plaatsen.