.

Maggy is geintegreerd


Poes Maggy is geintegreerd


Maggy kwam op een rare manier bij mij. Ik was aan het werk op de Spoed Eisende Hulp toen er een patient aan de balie kwam, samen met zijn vriendin. Deze vriendin had een kitten op haar arm. "Waarom neem je je kat mee naar de Eerste Hulp?" vroeg ik. Uit het antwoord bleek dat ze onderweg waren om de kitten terug te brengen omdat de vriend er allergisch voor was. Ik zei dat ik haar wel wilde hebben en zo kwam Maggy bij mij wonen.
In Almere gedroeg ze z...ich als een slet. Elke dag ging ze op de stoep voor de deur liggen en als er dan mensen langs kwamen ging ze heel zielig miauwen om maar geaaid te worden. Ze werd een beroemdheid in de buurt. Soms belden mensen aan om te zeggen dat de kat naar binnen wilde..
Toen we gingen verhuizen naar de boerderij heeft ze het een poosje moeilijk gehad. Hier lopen geen mensen over de stoep (er is niet eens een stoep) en ze leek eenzaam want de andere kat was doodgebeten door Lusia.
Ze verbleef voor haar eigen veiligheid op de Deel en ik had natuurlijk een kattenluik gemaakt. Ik vroeg me af of ze daar gebruik van maakte want ze deed haar behoefte op de kattenbak op de Deel terwijl we in Almere niet eens een kattenbak hadden. Ze deed alles buiten. Ik maakte me zorgen om haar welbevinden.
En dan ineens lag er een dode muis voor de deur tussen ons woongedeelte en de Deel. Een kadootje van Maggy.
Dat betekende dat ze tóch 's-nachts naar buiten ging.
We vonden steeds vaker muizen en Maggy was regelmatig buiten te zien. De kattenbak werd niet meer gebruikt. Maggy was weer een buitenkat geworden.
We vinden nu regelmatig dode muizen en een incidentele jonge rat voor de deur. Soms eet ze ze ook op en dan ligt er alleen een hoopje darmen of een pootje. Laatst had ze er drie op één dag gevangen.
's-Avonds na het eten doe ik altijd nog even een ronde langs de beesten. Hebben de varkens nog water, het kippenhok afsluiten tegen de marters en ligt Maggy op haar plekje? Een paar keer lag Maggy niet op haar plekje. Na zoeken vond ik haar in de hooischuur, slapend op een hooibaal. Daarmee is ze een echte boerderijkat geworden en ik hoop dat ze meteen iets gaat doen aan ons rattenprobleem want op de plek waar ze nu slaapt zitten de ratten.