.

oudje doet het nog goed!

Maggy is een mensenpoes die in Almere altijd voor de deur ging liggen wachten tot er mensen langsliepen en dan ging ze zielig miauwen zodat ze geaaid werd. Soms belden mensen dan aan "meneer, uw kat wil naar binnen". Helemaal niet, ze wilde gewoon aandacht. We noemden haar daarom ook "de buurtslet"

Nu op de boerderij moet ze al die voorbijgangers missen. Ze was de eerst...e weken zichzelf niet en leek een eenzame poes. Lang dacht ik ook dat ze niet door het kattenluik naar buiten ging en altijd maar op de Deel zat te verpieteren.

Dat bleek niet zo te zijn. Na verloop van tijd begonnen we steeds vaker dode muizen, of delen daarvan te vinden op de deel. "Status na muis" zeg maar..

We wonen nu tien maanden hier en ze is gelukkig heel veel buiten. Alleen al deze week heeft ze tien (!) muizen gevangen.

Beetje jammer dat we telkens op de deel een halve muis, een kop of een hoopje ingewanden vinden. Toch vervelend als ik daar op ga staan als ik 's-morgens vroeg slaapdronken door de deel onderweg ben om de kippen los te laten en de varkens te voeren. Maar blij dat het lijkt dat Maggy haar plekje gevonden heeft.