Workshops

..

Tijdens je verblijf op de Distelweide kan je, als je dat leuk vindt, workshops doen. Hieronder staan er een paar. In de toekomst wordt dit nog uitgebreid.

Losse Workshops zonder verblijf op de B&B worden gegeven aan groepen van van 5 tot 20 personen.
Likeur maken

Likeur maken is leuk om te doen en ook nog eens vrij eenvoudig. Wist je dat je zelfs van laurierbladeren likeur kan maken en dat die zó lekker is dat iemand ooit eens een fles van me gestolen heeft? Je leert de principes van likeur maken en neemt je eigen brouwsel mee naar huis (als hij nog niet op is)
Maak je eigen Tia Maria maar dan lekkerder en veel goedkoper dan bij de slijterij.


.Worst maken

.Iedereen eet het wel eens maar weinig mensen hebben het wel eens zelf gemaakt. Jammer want het is zo leuk om te doen! Je begint met een paar stukken vlees en een vleesmolen en aan het eind eet je je eigengemaakte worst!
Je leert welke vleessoorten geschikt en nodig zijn, welke kruiden je kan gebruiken en hoe hoe je een braad- of rookworst maakt. Dit alles van puur, verantwoord vlees en zonder toevoegingen van chemische middelen. Als je worst klaar is zorgen wij voor de rest en kan je heerlijk eten.Vis roken

Vis roken is leuk om te doen en eenvoudiger dan je zou denken. Het geheim zit hem in de voorbereiding. In principe kan je elke vis roken maar bij deze workshop gebruiken we makreel en forel. Je leert hoe je de vis voorbereidt, hoe je hem gaart en vervolgens rookt. Daarna eet je je eigengerookte vis op.

.


Varkens knuffelen

Van knuffelen met varkens wordt je heel "Zen" en de varkens al helemaal! Ze vinden het héérlijk om gekriebeld te worden en gaan er helemaal voor liggen.
Deze workshop is kosteloos en kan ten alle tijden gedaan worden mits onze zeug Pebbles niet berig is. Pebbles is eens in de drie weken gedurende drie dagen berig en dan kan je maar beter uit de buurt blijven...
We hebben vier varkens waarvan er drie knuffelbaar zijn. Zie ook "onze dieren" in het menu. Varkens knuffelen kan alleen onder begeleiding.

Kijk dan hoe leuk dit is!

Toekomstige workshops

  • Tekenen/schilderen

  • Je eigen kleding maken

  • kookworkshop