Eten en drinken


B&B-gasten kunnen bij De Distelweide gebruik maken van de avondmaaltijd als dat vantevoren aangegeven is. Er is keuze uit een eenvoudige maaltijd of een driegangenmenu. Drankjes zijn niet inbegrepen. We bereiden zowel vlees-, vis- als vegetarische gerechten, al naar gelang van uw wensen.


We hechten heel veel belang aan het welzijn van dieren; daarom kopen wij ons vlees niet in de supermarkt. Wij kopen ons vlees rechtstreeks boerderij "De Til" in Dalerpeel. We zijn daar geweest en hebben met eigen ogen gezien dat de dieren daar een goed leven hebben. Ze worden ook niet geslacht in een slachthuis maar bij een locale slager zodat de stress van vervoer en massaproductie worden vermeden. Daarbij worden de dieren pas geslacht als ze minimaal 2,5 jaar oud zijn. We serveren geen kalfs- of lamsvlees.

Het kippenvlees komt ook van een locale boer waar de kippen vrij rondlopen op het weiland.

Onze vis komt overwegend uit de Noordzee en is (behalve de zalm) geen kweekvis. We serveren geen Talapia of Panga omdat die in sterk vervuild water worden gekweekt en vol antibiotica zitten.

Het zal u niet verbazen dat we intussen gespecialiseerd zijn in vegetarisch eten..

Al onze gerechten zijn zelfgemaakt. We maken geen gebruik van pakjes of zakjes. Groenten en fruit zijn meestal uit eigen tuin en onbespoten.

Buurtbewoners kunnen bij De Distelweide maaltijden bestellen die vervolgens opgehaald of bezorgd kunnen worden binnen een straal van 5 kilometer mits een dag vantevoren besteld.Sardinepaté

Heerlijke, pittige borrelhap

Zoete aardappel

Pannacotta met karamelsaus


Er komt nog meer!