Onze B&B

De Distelweide is een B&B in een oude boerderij in het prachtige Drenthe. Het complex bestaat uit vier gebouwen: boerderij, kapschuur, stallen en werkplaats. Op de boerderij zijn varkens, kippen, honden en katten.

Onze Bed and Breakfast bestaat uit de volledige eerste verdieping van onze boerderij en bestaat uit een huiskamer met eenvoudig keukenblok met koffiezetapparaat, waterkoker, magnetron, koelkastje en tweepitskookplaat. Koffie en thee zijn aanwezig en is gratis te gebruiken.

Verder: twee slaapkamers met tweepersoons bedden en een moderne douche en toilet. Op de overloop is nog een extra wastafel aanwezig. Extra bedden voor kinderen kunnen bijgeplaatst worden tot een maximum van twee per kamer. Wilt u met meer dan vier personen komen? Neem dan even contact op over de mogelijkheden.


De B&B heeft een eigen opgang direct naast de slaapkamers.

Gedurende je verblijf mag je vrij rondlopen op het terrein en gebruik maken van de meerdere zitjes op het weiland. Ook kan je een kampvuur maken in de vuurplaats en indien gewenst kan je een gitaar ophalen uit de deel om bij het kampvuur je zangtalenten ten gehore te brengen.

Er is geen televisie aanwezig maar wél Wifi. TV kijken kan dus op je eigen Ipad of telefoon.

Op de Deel is een muziekhoek met drumstel, piano, electrische gitaar, akoestische gitaar, keyboard en electronisch orgel.

Alle kamers zijn voorzien van brandmelders en blusmiddelen. Omdat de boerderij een rieten dak heeft mag er niet gerookt worden en geen kaarsen worden gebrand.

Allerlei spelletjes zijn in ruime mate aanwezig in de huiskamer.

Er is veel gelegenheid tot wandelen of fietsen. Routekaarten liggen klaar.

Een luxe ontbijt is inclusief en is à la carte.  

Indien gewenst kan er ook bij ons gedineerd worden  We maken hoogwaardige maaltijden met onbespoten groenten en fruit uit eigen tuin en streekproducten. Een steenoven is ook aanwezig. Ons varkensvlees komt van "Akkervarkens" in Valthermond en ons rund- en kippenvlees van boerderij "de Til" uit Dalerpeel. Beide bedrijven leveren verantwoord vlees en ze zorgen zeer goed voor hun dieren. De vis die wij gebruiken komt uit de Noordzee. Vegetarisch/veganistisch eten is ook mogelijk. Aangezien we alleen verse producten gebruiken en dus geen voorraad hebben is reservering voor een diner vooraf noodzakelijk.

Een eenvoudige maaltijd is ook mogelijk. Dit zijn dan diepvriesmaaltijden, patat, hamburger of pizza.


De B&B is helaas niet toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn.

Dieren alleen in overleg.

U kunt ons rechtstreeks boeken d.m.v. een bericht via het contactformulier of via Booking.com en BedandBreakfast.nl. Rechtstreekse boeking geeft 10 euro korting per kamer omdat er dan geen commissiekosten zijn.

Let wel: boeking is pas definitief na betaling.

Huiskamer

De huiskamer is gelegen op het noordoosten en daarom kan je genieten van prachtige zonsopgangen boven de akkers. Twee driezitsbanken, 8 persoons eettafel, kindertafel, keukenblokje met magnetron, waterkoker, koelkastje, tweepitskookplaat, Kinderbedje en kinderstoel aanwezig.Huiskamer


Slaapkamer 1slaapkamer 2Slaapkamer 1
OverloopBorrelplank tegen betaling verkrijgbaar


Douche en toiletVoorbeeld ontbijt

De varkens zijn populair!

meteen boeken

Presentatiepagina van bed en breakfast De Distelweide in Holsloot